НОВИНИ

Отстраниха от длъжност обвинените в корупция гранични полицаи на Дунав мост

Временно отстраниха от длъжност обвинените в корупция гранични полицаи от Дунав мост при Русе. Дали обаче седемте служители ще бъдат уволнени ще зависи от това дали ще бъдат признати за виновни от Специализирания наказателен съд, който ги пусна под парична гаранция. Случаят се разследва едновременно и от специална комисия, назначена от Главна дирекция „Гранична полиция".

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
19:02, 21.11.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Тричленна комисия от Главна дирекция „Гранична полиция" събира доказателства за извършени дисциплинарни нарушения срещу обвинените в корупция русенски граничари. Разследващите ще трябва да установят дали полицаите са използвали служебното си положение за лични облаги и дали са уронили престижа на институцията.

Ако това бъде доказано, със сигурност граничните полицаи ще бъдат уволнени, независимо от решението на Специализирания наказателен съд.

След мащабната акция на Дунав мост преди четири дни и отстраняването от длъжност на седемте гранични полицаи, на пункта на смени работят 40 униформени служители, за да се поддържа сигурността на пропускателния пункт. Няма затворени трасета.

Ивелин Панайотов - таксиметров шофьор: Обслужването повече време отнема след моста на паспортния контрол, защото се сканират всички документи.

- 20 минути съм чакал.

Не повече от седем минути отнема проверката на тежкотоварните камиони на Дунав мост, но от румънска страна има забавяне, заради нови разпоредби. Отварят се всички камиони от и за Турция и се проверяват щателно, най-вече заради опасност от преминаване на нелегални мигранти.

- Понякога се случва по два часа и половина да не можем да влезем и излезем. Днес като гледам опашката отсреща предполагам, че ще е същата работа.

Средно за денонощие 800 товарни превозни средства пресичат Дунав мост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Долно Осеново са доволни от по-високите цени на тютюна
В Долно Осеново са доволни от по-високите цени на тютюна
С песен замесиха хляб в Деня на християнското семейство
С песен замесиха хляб в Деня на християнското семейство