НОВИНИ

Оттеглиха законопроекта за удължаване на срока за застрояване на Черноморието

ГЕРБ и Обединените патриоти оттеглят законопроекта, с който се улесняваше застрояването по Черноморието. Проектът, който предизвика протести, беше одобрен миналата седмица от Комисията по земеделието и утре трябваше да бъде разгледан в пленарната зала. Промените предвиждаха удължаване с 3 години на срока за застрояване на земеделски земи с променен статут. От БСП подчертаха, че първият законопроект, внесен от мнозинството е оттеглен заради съмнения и неразбирателство, и че законодателният процес в този парламент е тръгнал порочно.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:43, 17.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
оттеглиха законопроекта удължаване срока застрояване черноморието

Според управляващите е необходимо първо да бъдат приети Общите устройствени планове на черноморските общини, за да има ясни правила.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: "Тук трябва действително общите устройствени планове да бъдат приети за черноморските общини, което ще даде възможност да има ясни правила, обществени обсъждания и да можем да защитим всички интереси на всички български граждани и да не допуснем поредното презастрояване или замърсяване на околната среда в районите, в които говорим."
Валери Жаблянов - БСП за България: "БСП постави въпроса за начина, по който беше внесен този законопроект, за начина, по който беше предложен без никакво обсъждане, светкавично да влезе в пленарна зала, което беше продиктувано от наличието на крупни интереси зад тези законодателни изменения."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македонският президент връчи мандат за съставяне на правителство на Зоран Заев
Македонският президент връчи мандат за съставяне на правителство на Зоран Заев
Жената, която блъсна полицай в Пловдив, пусната под гаранция
Жената, която блъсна полицай в Пловдив, пусната под гаранция