НОВИНИ

Оттеглят законопроекта, който улесняваше застрояването на Черноморието

ГЕРБ и Обединените патриоти оттеглят законопроекта, с който се улесняваше застрояването по Черноморието. Проектът, който предизвика протести, беше одобрен миналата седмица от Комисията по земеделието и утре трябваше да бъде разгледан в пленарната зала.

bnt avatar logo
от БНТ
10:57, 17.05.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Промените предвиждаха удължаване с 3 години на срока за застрояване на земеделски земи с променен статут. Според БСП и Воля текстовете са били лобистки и обслужват интересите на инвеститори.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Тук трябва действително общите устройствени планове да бъдат приети за черноморските общини, което ще даде възможност да има ясни правила, обществени обсъждания и да можем да защитим всички интереси на всички бг граждани и да не допуснем поредното презастрояване или замърсяване на околната среда в районите, в които говорим.
Валери Жаблянов - БСП: БСП постави въпроса за начина, по който беше внесен този законопроект, за начина, по който беше предложен без никакво обсъждане, светкавично да влезе в пленарна зала, което беше продиктувано от наличието на крупни интереси зад тези законодателни изменения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 хиляди лева е сметката за вандалски прояви от началото на годината в Русе
20 хиляди лева е сметката за вандалски прояви от началото на годината в Русе
Ден на поезията на остров Света Анастасия
Ден на поезията на остров Света Анастасия