НОВИНИ

Отварят офертите за патрулни кораби за армията

В Министерството на отбраната бяха отворени офертите на фирмите допуснати до конкурса за доставка на два нови патрулни кораба за военноморските ни сили. Стойността на сделката е близо 1 млрд. лева., а първият кораб трябва да влезе на въоръжение след 2 години.

Николай Минков
от Николай Минков
06:23, 22.04.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В Министерството на отбраната бяха отворен офертите на фирмите, допуснати до конкурса за доставка на два нови патрулни кораба за военноморските ни сили. Стойността на сделката е близо 1 млрд. лева.,като първият кораб трябда да влезе на въоръжение след 2 години. Подробностите от Николай Минков.

Точно в 10 часа бяха отворени офертите на фирмите, допуснати до конкурса за доставка на нови бойни патрулни кораби. Това са българската "Делфин", немската "Люрсен" и италианската "Финкантиери".

Стойността на сделката е 984 милиона лева, като първият кораб трябва да бъде доставен през 2020 година, а вторият - през 2024-та.

Заместник - министърът на обраната Анатоли Величков обясни какво ще бъде предназначението на новите кораби.

Анатолий Величков - заместник-министър на отбраната: Борба с надводен, подводен, въздушен противник, контрол на корабоплаването, борба с асиметрични заплахи и способности за радио -електронна борба".

Победителят в конкурса ще бъде определен на базата на четири критерия - способности на кораба, цена, индустриално сътрудничество и логистична поддръжка. Оценката ще бъда на два етапа.

контараадмирал Митко Петев- командир ВМС: Първо ще бъдат оценени техническите характеристики на предложението, след което ще работи комисията по втория периоди, който фактически ще бъде посветен на оценка на ценовото предложение от страна на участниците.

Контраадмирал Петев уточни, че на 29 май ще бъдат отворени ценовите предложения на трите фирми, след което междуведомствената комисия изготви окончателното класиране, което ще бъде внесено в Министерския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва Страстната седмица
Започва Страстната седмица
92-ма работници са загубили живота си на работното място през 2018 година
92-ма работници са загубили живота си на работното място през 2018 година