След дълги процедури и многократно обжалване днес се очаква да бъдат отворени ценовите оферти за изграждането на ТОЛ системата у нас. Само двама от общо шестимата кандидати за изграждането й продължават в конкурса, реши Агенция "Пътна инфраструктура".

Прогнозната цена за изграждането на системата е 200 млн. лв. Така година и половина след началото на процедурата, изборът на изпълнител, изглежда е пред финал. Според транспортни фирми, браншът ще понесе загуби от новата система за таксуване.

Дончо Атанасов, шеф на АПИ: Акцентираме на изграждането на ТОЛ- системата и започването и да функционира, ако искаме да имаме съвременна инфраструктура. Знаете, че около 6 000 км. от третокласната пътна инфраструктура е в много лошо състояние и финансовия недостиг е доста голям, за да се рехабилитира. Най-важният проект на АПИ е "Хемус", която ще даде доста сериозен икономически тласък на Северна България.
Утре отварят ценовите оферти за новата ТОЛ система

Утре отварят ценовите оферти за новата ТОЛ система

Само двама от общо шестимата кандидати за изграждане на тол системата продължават в конкурса, реши Агенция "Пътна инфраструктура". Ценовите оферти на...