НОВИНИ

Отвлякоха един от синовете на прочутия мексикански наркобарон Ел Чапо

Един от синовете на прочутия мексикански наркобарон Хоакин "Ел Чапо" Гусман е сред шестимата отвлечени от ресторант в мексиканския курорт Пуерто Ваярта. Прокурорът на щата Халиско потвърди информацията на пресконфереция пред местните медии.

Георги Петров
от Георги Петров
07:33, 17.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Хесус Алфредо Гусман Саласар, на 29 години и син на Хоакин Гусман, е сред похитените шестима души от отряд от седем въоръжени мъже в ресторант. Следствието все още не е достигнало до категорични заключения поради противоречивото естество на повечето от уликите. Според очевидци жените, които са били с отвлечените мъже, са останали недокоснати от похитителите, а човек, който се е хранил с групата, е напуснал ресторанта минути преди атаката.

Предполаемите извършители на атаката са от картела "Ново поколение на Халиско", който в рамките на няколко години се превърна в един от най-могъщите мексикански престъпни групировки. Прокурорът Едуардо Алмагер увери жителите на щата, че охраната им е подсилена, сигурността им остава водещ приоритет и насилието няма да бъде толерирано.

Хоакин "Ел Чапо" Гусман остава затворник в "Сиудад Хуарес" в близост до мексканската граница със Съединените щати и очаква в скоро време евентуално екстрадиране по настояване на Вашингтон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Кампанията на БНТ Дари кръв продължава във Варна
​Кампанията на БНТ "Дари кръв" продължава във Варна
Главен комисар Георги Костов: Течът в Николаево е отстранен
Главен комисар Георги Костов: Течът в Николаево е отстранен