НОВИНИ

Отвори врати Коледният панаир на книгата в НДК

От днес НДК е Панаир на книгата. 44-ото издание на форума, който тече заедно с Международния литературен фестивал, отново събира читателите и писателите на среща с автограф и разговор за най-новите и обещаващи заглавия. Към празничната атмосфера организаторите добавят и традиционните отстъпки.

Айше Сали
от Айше Сали
20:36, 13.12.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още
отвори врати коледният панаир книгата ндк

Любознателни читатели и случайни купувачи. За някои посетители Панаирът е възможност да намерят всичко на едно място, и то с отстъпка. За ценителите на стойностната литература обаче, това е най-очакваното събитие през годината, когато думата имат книгите.

Веселин Тодоров, асоциация "Българска книга" : Правим всичко възможно да бъде интересно, да бъде атрактивно, да бъде модерно, така че младите хора наистина да намерят нещо интересно за себе си. Най-важното е хубавата книга да стигне до своя читател и да може да се усамоти с нея в предстоящите прекрасни празници.

Минути след официалното откриване първите гости си тръгнаха от празника с пълни торби.

Гриша Костов: Аз съм си взел фантастика, Кърт Вонегът и История на бойните изкуства.
Александра: Моите деца четат много. Любими са ни книжките за Петсон и Финдус, за Франклин, за зайчето Феликс. Накупила съм много неща сега.

60 премиери на горещи заглавия и повече от 50 писатели и гости ще разкажат на чаша вино за последните тенденции в литературата. В кътчетата за срещи с читателите пък всеки може да получи автограф.

Майсторството на писателите да използват силата на словото, за да ни разказват за важните проблеми по света и начина, по който те въздействат на хиляди човешки съдби. Тази година темата на Международния литературен фестивал е "Миграция и идентичност", а най-много гостуващи писатели ще има от съседна Турция.

Панаирът на книгата ще продължи до 18 декември, когато ще бъде закрит с най-мащабното състезание по редене на пъзел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ с най-много награди от медийния фестивал „Българската Европа“
БНТ с най-много награди от медийния фестивал „Българската Европа“
Незавършени в срок ремонти предизвикват задръствания в центъра на София
Незавършени в срок ремонти предизвикват задръствания в центъра на София