НОВИНИ

Отвориха част от "Орлов мост" в столицата

От днес e възстановeно движението по бул. "Цариградско шосе" на "Орлов мост" в посока към Софийския университет. През последната седмица трафикът там беше затруднен заради ремонт на пътната настилка.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:51, 20.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Въпреки че северното платно на „Цариградско шосе" е вече отворено за автомобили, от днес за движение се затваря това от страната на езерото „Ариана" в посока бившия хотел "Плиска". Макар и ремонтните дейности на „Орлов мост" значително дa затрудняват движението в София през последните дни, хората смятат, че реконструкцията е била наложителна.

Илияна Димтрова: Радвам се, че се случи по това време, защото беше много затруднено преминаването на колите по този асфалт, който беше почти като море.

Ремонтните дейности се движат в срок, категорични са от Столичната община. До една седмица ще бъде възстановено движението по "Орлов мост".

Заради ремонтните дейности в района на „Орлов мост" се наложи и промяна в маршрутите на част от линиите на градския транспорт, както и преместването на някои от спирките. Това доведе до леко объркване сред пътниците.

Светослава Елшишка: Няма табели, закъснения, спирките са преместени, хората се чудят къде са спирките. Изобщо не е добре организирано движението.

От Столичната община съветват хората да използват обходни маршрути до края на ремонтните дейности на "Орлов мост". Промени в движението ще има и заради ремонта на бул. "Дондуков". До 14 септември ще бъде затворено движението по булеварда между улиците "Веслец" и "Бачо Киро", за което се налагат и промени по маршрута на градския транспорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел защити решението си да отвори границите на Германия за бежанците
Меркел защити решението си да отвори границите на Германия за бежанците
Недостъпният Св. Кирик пази следи от основателите на Аполония
Недостъпният Св. Кирик пази следи от основателите на Аполония