Рано тази сутрин столичният булевард "България'' беше отворен за движение в двете посоки. Очаква се до първия учебен ден голяма част от ремонтите по главните артерии на София да приключат.

Малко преди 7 часа беше пуснато движението в отсечката на бул. "България" между акад. "Иван Гешов" и "Гоце Делчев". Около месец отне да се положи нова пътна настилка по километровия участък.

Даниел Евлогиев - директор на Дирекция "Транспортна инфраструктура": Беше оправена пътната основа на местата, където това беше необходимо. Беше положена армирана мрежа под асфалтовите пластове за по-дълготраен ефект и предпазване от пукнатини в бъдеще, положени са асфалтови пластове и пътна маркировка.
Даниел Евлогиев - директор на Дирекция "Транспортна инфраструктура": На отсрещното платно ще бъде поставяна пътна маркировка, това ще затрудни ли движението тази вечер? Пътната маркировка ще бъде поставена късно през нощта след 12 часа, така че това няма да възпрепятства движението.

Следващите етапи на рехабилитация на булеварда ще започнат следващото лято.

Даниел Евлогиев - директор на Дирекция "Транспортна инфраструктура", Столична община": През следващата седмица се очаква да приключат ремонтните работи по улица Цар Симеон в участъка от "Опълченска" до бул. "Хр. Ботев". Ремонтните работи по ул. "Резбарска до "1-ва българска армия" до ул. "Градинарска". Ремонтните работи по бул. "Васил Лвски", които следва да приключат следващата седмица.

Пътната настилка на булевард "Арсеналски" ще бъде положена до седмица. На този път е затворено северното платно от улица "Богатица" до бул. "Черни връх". До 13 септември ще може да се преминава през кръстовищата при ул. "Милевска планина" и ул. "Зорница", след това и те ще са затворени.

Ремонтите по "Граф Игнатиев" продължават до края на октомври. Движението по улица "Солунска" ще бъде пуснато след 2 дни. Още утре обаче ще бъде отворено движението по "Константин Величков", до дни ще се отпуши движението и по "Монтевидео".