НОВИНИ

Реакции в парламента след приетата оставка на Антон Тодоров

Парламентът прие оставката на депутата Антон Тодоров. Той я подаде в понеделник след като негови думи пред Нова телевизия предизвикаха остри обществени реакции.153-ма депутати гласуваха "за" оставката на Антон Тодоров, 14 бяха "против", а 11 гласуваха "въздържали се". Казусът с оставката даде повод на опозицията да атакуват управляващите, че оказват натиск върху медиите. От ляво заявиха, че е показателно, че тази сутрин пред Министерския Съвет се събраха журналисти на протест в защита на свободата на словото. От ГЕРБ отговориха, че е безпрецедентно депутат да подаде оставка заради интервю, което е дал пред медия. Заявиха също, че свободата на медиите зависи и от журналистите и от собствениците на медии. В хода на дебата от опозицията поставиха въпроса за оставка и на вицепремиера Валери Симеонов.Пред журналисти в кулоарите на парламента Антон Тодоров заяви, че неговата оставка не е била поискана от премиера и че, не може да се прави паралел с Делян Добрев. От тук нататък, Антон Тодоров смята да се занимава

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:56, 11.10.2017 (обновена)
Чете се за: 01:02 мин.
У нас
Драгомир Стойнев, БСП: Само за седмица Антон Тодоров се превърна от "изключителна личност с перфектна аналитичност и пунктуалност", както го определи г-н Цветан Цветанов, до "нежелан колега, който тежи на партия ГЕРБ". Защо, бе, колеги? Нима не нарича той често и цветущо опзицията "убийци"? Нима не громи достатъчно добре комунистите? Също така е важен въпросът и за Валери Симеонов. Защото в момента има протестиращи пред Министерския съвет. Това е също явление, може би на което ще му дойде времето и отново тук ще дебатираме за поредната оставка от страна на правителството или от страна на ПП ГЕРБ".
Йордан Цонев, ДПС: Когато тук преди малко от тази трибуна колегата Стойнев спомена името и на вицепремиера, от ъгъла на националистите се чуха подвиквания и недоволство. Защо, почитаеми колеги националисти? Ето, гледам Ви в очите и Ви питам. Какъв език има вицепремиерът Валери Симеонов? Той не е ли един от тези, които са пионери на този език в България? Защо неговата оставка не е днес на масата тук? Той не беше ли в същото студио? Той не се ли отнесе по същия начин към водещия?
;
Тома Биков, ГЕРБ: Закрихте свободата на словото, но никога в историята на българския парламент депутат не е подавал оставка заради интервю. Това е доказателство, че свобода на словото има, че има сила на медиите. През последните две седмици ставаме свидетели на компроматна атака, която ескалира в компроматна война. И тя има една единствена цел - да свали сегашното демократично избрано правителство. И вие не го криете. Да свали правителството в един момент, в който България ще поеме председателството на Европейския съюз, в който обществото се успокои и хората започнаха да харчат парите си.
Веселин Марешки, "Воля": Ние към тези видове прояви, към "антонтодоровщината" или "валерисимеоновщината", ние няма как да се отнасяме с нищо друго, освен с отвращение и негодувание и възмущение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивските пеещи фонтани свирят с 90 минути по-малко
Пловдивските пеещи фонтани свирят с 90 минути по-малко
Журналисти се събраха на протест пред Министерския съвет
Журналисти се събраха на протест пред Министерския съвет