Голям пожар горя снощи в района на град Баня, Карловско. Пламъците обхванаха жп линията Баня - Карлово. Пожарът бе овладян, след като екипи на пожарната и на Държавното стопанство се бориха часове наред с огнения ад.

Баня, Карлово

В огнения капан на жп линията между Баня и карловското село Дъбене попадна пътническия влак от Пловдив за Карлово. В него пътуваха 50 пътници. След престой на железопътните релси и благодарение на бързата намеса на пожарникарите, композицията успя да стигне невредима до гарата в Карлово.

Христо Николов - началник влак Пловдив - Карлово - пред нас и зад нас имаше огнени езици и т.н. даже няколко пъти се наложи да местим електричката и да бягаме от огъня. Сравнително спокойно беше следяхме обстановката с пожарникарите.

Кметът на Баня посочи, че освен сухи треви около жп линията огънят е засегнал и частни ниви. Службите предполагат, че пожарът е умишлен.

Стамен Гешев - кмет на Баня - Пожарът е на доста голяма територия, доколкото разбрахме от пожарникарите и от служителите на горското по всяка вероятност е умишлен палеж, на около 4-5 места е запален, през 100-200 метра тука по линията.

Заради пожара 14 пътници от жп гара Карлово за Пловдив се наложи да бъдат извозени с автобус. Малко преди големия пожар огнеборците и горските служители се наложи да потушат още два по-малки пожара до курортния град - единият в местността Кишиш махала, а другият на мястото, където преди два дни изгоряха около 500 дка горски фонд и частни ниви.

Пътнически влак е блокиран заради голям пожар в Карловско

Пътнически влак е блокиран заради голям пожар в Карловско

Голям пожар в Карловско. Горят треви до жп линията Пловдив - Карлово. Пътнически влак в момента е блокиран заради пламъците. На място са екипи на пожа...