НОВИНИ

Овладян е пожарът в Миролюбово, Банево и Изворище

Гасенето продължи цяла нощ, включително с хеликоптер. Кризисен щаб ще реши дали да се отмени обявеното снощи частично бедствено положение.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:31, 06.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Цяла нощ продължи борбата на огнеборците с огромния нов пожар. По първоначални данни той е на площ от близо 3000 декара горски насаждения, от които близо 300 декара борова гора. Към 19 часа снощи силният вятър обърна фронта на пожара и пламъците достигнаха до покрайнините на квартал Банево. На метри от каменната кариера и нейните съоръжения пожарните успяха да овладеят стихията. Извиканият военен хеликоптер в светлата част на вчерашния ден направи 17 захода и хвърли 42 тона вода.

старши комисар Васил Василев, началник на РЗПАБ-Бургас: "Идеята на викането на хеликоптера беше не толкова, че има опасност за населението на место, а по-скоро да спасим част от масивите до които няма достъп за противопожарните автомобили.

Силното задимяване разтревожи хората от квартала, защото такова бедствие ги е спохождало няколко пъти досега.

Петър: Преди години горяха ей тука вили и къщи, що да не изгорят и сега пак. Зависи от вятъра.

Общо 9 пожарни автомобила са дежурили през цялата нощ.

ст. комисар Васил Василев: Техниката беше разставена на три места. От тази страна общо три автомобила, от страната на Миролюбово останаха също три автомобила и от страната на Изворище.

Тази сутрин от кризисния щаб ни информираха, че пожарът вече е овладян. Има дим от три огнища, разположени в дълбоко дере, между Миролюбово и Изворище, но предстои те да бъдат загасени. Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас е измерила параметрите на въздуха. Пробите са отрицателни и няма опасност за здравето на хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Онкоболен мъж чака повече от месец назначаване на подходяща терапия
Онкоболен мъж чака повече от месец назначаване на подходяща терапия
Днес отбелязваме Деня на железничаря
Днес отбелязваме Деня на железничаря