НОВИНИ

"Овeргаз" направи уточнения по случая с доставките на синьо гориво

Компанията не приема за официален "отговора с трите нули".В съобщение до медиите се привеждат подредени хронологично "факти, във връзка с информация от последните дни, изнесена на пресконференции на изпълнителните директори надържавните енергийни дружества".

овeргаз направи уточнения случая доставките синьо гориво
bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 02.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В съобщението до медиите се казва, че "Всеки ден до Балканския диспечерски център се изпраща заявка за предстоящите три дни. Тази заявка е резултат на създадена практика, но не е предвидена в договора и не представлява договорно задължение. Затова „Овергаз Инк.” не приема за официален изпратения от Центъра отговор с посочени нули за 1-ви януари 2016 г."

Компанията уточнява, че след като е отговор Балканския диспечерски център на 29 декември 2015 година „Овергаз Инк.” незабавно изпрати писмо (факс) до генералния директор на „Газпром Експорт” с искане за потвърждение на заявените за доставка количества природен газ" след което веднага е уведомила "Булгаргаз" като обществен доставчик, че ще ползва негов ресурс. Отговорът от "Газпром експорт" е бил получен на 31 декември докато в София върви пресконференцията на премиера Борисов и ръководителите на държавните енергийни дружества. "С това писмо „Овергаз Инк.” бе информирана, че „Газпром Експорт” е предприел действия за осигуряване на необходимите за нашите клиенти количества природен газ, но през „Булгаргаз”, се казва в съобщението до медиите.

"Овeргаз" подчертава, че "няма задължения с настъпил падеж към нито една институция, в това число и към „Газпром Експорт”.

Пълният текст на съобщението до медиите е в приложения документ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пренесоха мощите на Св. Серафим Саровски в Александър Невски
Пренесоха мощите на Св. Серафим Саровски в "Александър Невски"
Протест в небето - срещу Тръмп!
Протест в небето - срещу Тръмп!