НОВИНИ

Оживена улица в Девин крие опасности

Оживена улица в Девин може всеки момент да се превърне в път убиец. За това алармираха разтревожени жители на родопския град. Отсечката минава покрай детска градина и води към производствени предприятия. По нея непрекъснато се движат товарни автомобили, при това с непозволено висока скорост.

bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 22.06.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Преди години на тази улица недалеч от детската градина вече е ставала катастрофа, при която са били ранени деца.

Величка Томова - жител на Девин: Моето дете с учителката и още едно дете станаха потърпевши, тук бяха прегазени с Камаз, ходихме по институции, молихме се, тук нямаше знаци, тия знаци ги поставиха след като стана катастрофата...не съм ги съдила умишлено, защото детето си ми остана живо.

След дълго настояване от местните хора на улицата се поставят ограничения, така наречените легнали полицаи. Но изведнъж общината ги
демонтира и товарните автомобили вече не се съобразяват с ограничението на скоростта.

Величка Томова: Тук няма наблюдение от никой, няма камери няма нищо, вечер колите карат с бясна скорост, децата са постоянно на улицата, играят, няма кой да ги спре.... въпрос на време е да стане белята.

Попитахме в община Девин каква е причината да се премахнат легналите полицаи. Оказа се, че общината е била принудена да го направи.

Красимир Даскалов - кмет на Девин: Има сигнал до полицията и до нас, че нерегламентирано и незаконосъобразно са поставени и не отговарят на наредбата, затова бяха премахнати.

Заради тази жалба легналите полицаи са махнати от рисковите места в целия град.

Красимир Даскалов - кмет на Девин: Предвидили сме със средства на общинския бюджет, заделени за тази година да започнем постепенно да ги изграждаме, така че те да съответстват на изискванията на новата наредба, която регламентира, тяхната конструкция, местата за поставяне и така нататък. А там специално сме предвидили и ще има.

Общината смята да изгради, този пък законосъобразно, според наредбата, повдигната пешеходна пътека до детската градина. Докато това стане обаче камионите ще продължат да карат с над 80 километра в час в този прав участък. И дано улицата не се превърне скоро в път-убиец, надяват се жителите на Девин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Видинско отпускат средства за благоустрояване на села и квартали
Във Видинско отпускат средства за благоустрояване на села и квартали
Среща на високо равнище между САЩ и Китай
Среща на високо равнище между САЩ и Китай