НОВИНИ

Падналата оградата по границата ни с Турция ще бъде ремонтирана до седмица

Част от оградата по границата ни с Турция отново е разрушена. Тя е паднала по време на наводнения в края на ноември, в момента се работи по възстановяването й. Това съобщи за "По света и у нас" областният управител на Бургас. Според него голямото количество дъжд, паднал в района на Малко Търново, е предизвикал свличането на 4 панела от оградата.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:02, 06.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Темата за поредния проблем с оградата на границата отвори депутатът от "БСП за България" Николай Цонков, който публикува във Фейсбук снимки от срутеното съоръжение в района на Малко Търново. Той припомни, че вече тече прокурорска проверка след сигнала на БСП, свързан със съмнения за корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности при строежа на оградата и попита къде е резултатът от тази проверка.

Николай Цонков - ПГ на "БСП за България": Това е сериозен пробив за националната сигурност, виждаме безхаберието, безстопанствеността на управлението и ние питаме - кой ще понесе отговорност. В крайна сметка оградата е компрометирана още от самото начало, начина, по който е построена, материалите, които са вложени.

Депутатът от "Обединени патриоти" Валери Симеонов заяви в кулоарите на парламента, че оградата е паднала от обилните дъждове през последните дни в района на Малко Търново.

Валери Симеонов - ПГ на Обединени патриоти: Става въпрос за над 70 л на кв. м и това е предизвикало повличане на чакъл, на дървета, събаряне на пътища. За съжаление, така ще бъде и занапред. Оградата не е направена около Александър Невски и жълтите павета, тя е направена на изключително насечен терен.

Областният управител на Бургас е разпоредил на фирмата, която се грижи за поддръжката на граничното съоръжение, да започне работа по възстановяването.

Вълчо Чолаков - обл. управител: От 127 километра има нарушени 40-50 метра, не повече. Имайте предвид, че там е много трудно достъпен районът. Първоначално на фирмата е отнело време да осигури достъпа на тежките машини да слязат до съоръжението, тъй като има над 9-10 километра - черни пътища, по които да се стигне до съоръжението.

Областният управител увери, че в рамките на седмица ремонтът ще бъде приключен и подчерта, че от Гранична полиция са осигурили в района да има охрана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засега към България няма искане за повече кораби на НАТО в Черно море
Засега към България няма искане за повече кораби на НАТО в Черно море
Тереза Мей направи отстъпка  на депутатите  по споразумението за Брекзит
Тереза Мей направи отстъпка на депутатите по споразумението за Брекзит