Пакет "Мобилност" влиза в залата на Европейския парламент в понеделник. Предложението е на председателя на либералите в Европарламента Ги Верхофстад, научи БНТ.

Пакетът трябва да бъде гласуван на предпоследната сесия за този мандат, идната седмица в Страсбург.

Предложеният пакет "Мобилност I" предизвика недоволството на българските превозвачи и техни колеги от други източноевропейски страни. Той предвижда камионите да се връщат у дома на всеки четири седмици, а самите шофьори да нямат право да спят в кабините, а да нощуват в хотел. Ако предложенията, станали известни като "Пакета Макрон" влязат в пленарна зала, превозвачите готвят нови протести в сряда в Страсбург.


Европейският парламент ще гласува новите правила за автотранспорта

Европейският парламент ще гласува новите правила за автотранспорта

Европейският парламент все пак ще гласува позицията си по проекта за регулиране на работното време на професионалните шофьори на камиони на сесията си...

По-рано днес премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел за срещата на върха на лидерите на Евросъюза, разговаря по темата с председателя на парламента Антонио Таяни. По думите на българския министър-председател влизането на пакета е нарушение на правилника, защото за първи път в пленарна зала ще влезе текст, който е бил отхвърлен от транспортната комисия. Таяни посочи, че е предложил отлагане, но то е отхвърлено от либералите и социалистите.

Борисов и Таяни откриха бронзов бюст и плоча на Атанас Буров.За пръв път в историята на институциите на ЕС част от тяхна сграда ще носи името на български демократ и държавник.

Борисов: Решението за пакет "Мобилност" трябва да се вземе от следващия ЕП

Борисов: Решението за пакет "Мобилност" трябва да се вземе от следващия ЕП

Премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни проведоха среща преди участието си в официалното откриване на изложбено...