Какво е общото между Пакистан и Вестерос - светът от сагата "Игра на тронове"? Отговорът се крие в двама мъже, които си приличат ужасно много, макар и единият да е холивудски актьор, а другият - сервитьор в пакистански ресторант. Джанан Дурал разказва.

Това е Питър Динклидж, по-известен като Тириън Ланистър от "Игра на тронове".

А това е Рози Хан. Той е от Пакистан и работи като сервитьор.

Животът му се преобръща, когато синът на собственика на заведението, в което работи, забелязва приликата между Рози и холивудската звезда.

26-годишният младеж не бил чувал за "Игра на тронове" и в началото се чудел защо хора се обръщат към него с името "Тириън". След като изгледал сериала обаче осъзнал, че отвъд Океана има мъж, който много прилича на него. И че този мъж е световноизвестен актьор. Рози решава да подсили приликата и за целта си прави същата прическа. И започва да мечтае.

Рози Хан, двойник на Питър Динклидж: Иска ми се да работя в киното и да се запозная с Питър Динклидж. Най-хубаво би било, ако двамата снимаме съвместен филм.

Макар и засега да не е сбъднал американската си мечта, пакистанският Тириън Ланистър казва, че приликата му е помогнала да приеме своя ръст от 135 см. Вече по-самоуверен, Рози се оглежда и за потенциална съпруга.

А неговият шеф обещава, че ще му помогне да замине за Съединените щати, ако холивудският му двойник изяви желание да се срещнат.

Истерията около "Игра на тронове" е завладяла целия свят и преобръща животи. Хитовата поредица обаче е към своя край - след само още няколко епизода, милиони зрители ще трябва да се сбогуват със своите любими герои.