НОВИНИ

Палатков лагер пред Община Стара Загора в защита на парк "Бедечка"

Природозащитници започнаха денонощен мирен протест пред сградата на Общината в Стара Загора. Те разпънаха палатков лагер с настояването в парк "Бедечка" да не се определят нови петна за застрояване и максимално да бъдат запазени зелените площи. В края на юни старозагорци гласуваха на местен референдум с въпрос: "Парк или квартал да бъде "Бедечка"? Заради ниската избирателна активност референдумът не беше валиден, но 85 процента от гласувалите се произнесоха за запазване на зелените площи.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:03, 18.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Александър Иванов: Надяваме се Общината да спази своите изглежда обещания,които правят от последните дни,че няма да се издават нови строителни разрешителни в парка.
Първан Симеонов: Ние протестираме просто защото сме се нагледали в годините на всякакви промени в последния момент и сме длъжни до последно да сме тук.

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора: Протестът, който се организира няма основание, защото Общината е намерила един много добър баланс между това да се запазят зелените площи в "Бедечка" и същевременно да не бъде ощетена Общината и града. Запазват се правата донякъде на собствениците, защото тези, които ще бъдат от северната страна, ще бъдат обезщетени, а от южната страна на практика ще останат според сегашния план и в същото време за града е важно,че всички дървета ще бъдат запазени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постройка и овощни насаждения изгоряха при пожар във вилна зона край Благоевград
Постройка и овощни насаждения изгоряха при пожар във вилна зона край Благоевград
Френската полиция за следващите мишени на терористите в Европа
Френската полиция за следващите мишени на терористите в Европа