НОВИНИ

Палестинците разкритикуваха изявление на Белия дом относно Стената на плача​

Палестинците разкритикуваха изявлението на висш американски представител от Белия дом, че Стената на плача трябва да остане под израелски контрол, предаде Франс прес. Това изявление бе направено вчера след ден на нови протести и сблъсъци в палестинските територии срещу обявеното от Доналд Тръмп решение за признаване на Ерусалим за столица на Израел.

bnt avatar logo
от БТА
13:46, 16.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
палестинците разкритикуваха изявление белия дом относно стената плача​

Стената на плача се намира в Източен Ерусалим, палестинския сектор на свещения град, анексиран от Израел, припомня Франс прес. "Ние няма да приемем никакво изменение на границата на Източен Ерусалим, който е окупиран от 1967 г.", заяви Набил Абу Рудейна, говорител на палестинския президент Махмуд Абас.

Според него изявлението на американския представител, пожелал да остане анонимен, показва, че американската администрация още веднъж се е самоизкюлчила от мирния процес. Рудейна разкритикува като напълно неприемливо продължаването на тази американска политика за признаване на Ерусалим за столица на Израел или за преместване на американското посолство в Ерусалим.

Вчера висшият представител на Белия дом каза: "Не предвиждаме сценарий, при който Стената на плача да не е част от Израел". Стената на плача е най-святото място, на което евреите могат да се молят и се намира в района на Площада на джамиите, което пък е третото най-свято място за исляма. Палестинците искат Източен Ерусалим, в който е Стената на плача, да стане столица на тяхната бъдеща палестинска държава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-големият син на бившия турски премиер Месут Йълмаз е открит мъртъв в дома си
Най-големият син на бившия турски премиер Месут Йълмаз е открит мъртъв в дома си
Еманюел Макрон ще отпразнува рождения си ден във френски дворец
Еманюел Макрон ще отпразнува рождения си ден във френски дворец