НОВИНИ

​Паметна плоча на голямата българска актриса Катя Паскалева

Паметна плоча на голямата българска актриса Катя Паскалева беше открита днес в Перник. Барелефът със златни букви и нейна снимка от ролята й на Мария в "Козият рог" беше поставен на входа на училището, където актрисата учи от 1952 и 1963 г. Инициативата идва от съучениците и приятелите на Катя Паскалева в града, където минава по-голямата част от живота й. На церемония на 19 октомври актрисата ще бъде обявена за почетен гражданин на Перник. Катя Паскалева ще остане в историята на българското кино с незабравимите си роли във филми като "Козият рог", "Краят на песента", "Понеделник сутрин", "Матриархат", "Шарен свят", "Мъже без работа", "Звезди в косите, сълзи в очите",

​паметна плоча голямата българска актриса катя паскалева
bnt avatar logo
от БНТ
22:02, 20.09.2016
Чете се за: 00:15 мин.
Още

Милена Андонова, режисьор: Тя беше изключително деликатен човек, изключително чувствителна актриса и докосната свише с невероятен талант. Като видях тази снимка от "Козият рог", която е на плочата, много се развълнувах. Защото и аз помня.

Стефан Мавродиев, актьор: Този филм е забележителен по принцип, но ние говорим за Катя - Катя там е голямото откритие, голямата изненада и голямата трагическа мощ. Тя дотогава не се беше изразявала в такъв мащаб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Полша беше намерена капсула на времето с нацистки документи и снимки
В Полша беше намерена "капсула на времето" с нацистки документи и снимки
В Референдум: Ролята на минималните осигурителни прагове
В "Референдум": Ролята на минималните осигурителни прагове