Принцовете Уилям и Хари ще почетат покойната си майка принцеса Даяна с нова градина в двореца Кенсингтън, пише в. "Дейли експрес".
С цветния проект синовете на лейди Ди ще отбележат 20-годишнината от смъртта й, която се навършва догодина.

Принцеса Даяна обожаваше цветята. Смята се, че в новата градина в двореца Кенсингтън ще бъдат засадени любимите й бели рози и момини сълзи.

В лондонската резиденция, в която са отраснали синовете на принцеса Даяна и престолонаследника принц Чарлз, и в която понастоящем живеят принц Уилям, съпругата му, херцогинята на Кембридж Катрин, и децата им, принц Джордж и принцеса Шарлот, ще бъде организирана и изложба.

Говорител на двореца Кенсингтън е заявил, че на този етап е "твърде рано" да се обсъжда какви други възпоменателни чествания се планират по повод 20-годишнината от смъртта на принцеса Даяна. Трагичната й гибел в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. ще се запомни и с купищата цветя, положени пред портата и оградите на двореца Кенсингтън. Смята се, че след кончината й опечалени почитатели на Лейди Ди са оставили 15 тона букети, включващи 60 милиона индивидуални цветя.

Принцовете Уилям и Хари организираха "Концерт за Даяна" на стадион "Уембли" по случай 10-годишнината от смъртта й. В него участваха музикални величия от ранга на Елтън Джон, "Дюран Дюран", Том Джоунс, Род Стюарт. Събраните средства бяха предоставени за благотворителност, припомня изданието.