Камион се вряза в множество от хора в Ница, които по това време наблюдавали фойерверките по повод националния празник на Франция. Кметът на града съобщи за десетки жертви и посъветва хората да останат по домовете си. Според сайта на френския вестник Le Figaro, жертвите са 75, ранените са над 100.

Социалните мрежи разпространиха видео кадри, на които се вижда как хората бягат панически по улиците. Полицията е ликвидирала шофьора на камиона, в превозното средство са открити множество огнестрелни оръжия и гранати.

Live feed

04:57

В кабината до убития шофьор е открит документ, според който мъжът е на 31 г. от Ница, с тунизийски произход.

04:55

В извънредна пресконференция президентът Франсоа Оланд заяви, че 10 000 военни ще помогнат за сигурността в страната. Той потвърди, че жертвите са най-малко 77, сред тях има и деца. Ужасени сме от това което се случи в Ница, след атаките от януари и ноември 2015 г. Франция ще остане силна и ще продължи битката с тероризма, заяви Оланд. След като говори извънредно, Оланд каза още, че заедно с премиера Манюел Валс ще пътуват веднага към Ница.

03:03

Вярваме, че това, което се случи в Ница е терористичен акт, заяви в изявление американският президент Барак Обама. От името на американския народ, осъждам терористичният акт в Ница, Франция, при който бяха убити и ранени десетки невинни хора. Нашите мисли и молитви са с жертвите и ранените и техните семейства и се молим за бързото възстановяване на ранените. Разпоредих екипът ми да е в постоянна връзка с френските власти и да окажат каквато помощ е възможно, за да бъдат открити извършителите и изправени пред съда. Изразяваме солидарност и подкрепа с Франция, нашият най-стар съюзник, да отговори и да се възстанови от тази атака.

02:36

Властите в Ница съобщиха, че в камиона са открити гранати и оръжия, шофьорът е ликвидиран.

02:07

Френският Le Figaro съобщава, че броят на жертвите на атаката в Ница е достигнал 73.

01:56

Пожар е възникнал край Айфеловата кула, запалили са се фойерверки, според полицията инцидентът НЕ Е свързан с нападението в Ница.

00:58

Местни медии съобщават за поне 50 жертви, няма официално потвърждение.

Още по темата Терор в Ница