НОВИНИ

Лозан Панов напусна заседание на ВСС, настоя за изясняване на скандала с смс-а

Председателят на ВКС Лозан Панов демонстративно напусна заседанието на Висшия съдебен съвет. Обяви, че няма да присъства на заседанията, докато не се изясни скандалът с смс-а до премиера Бойко Борисов.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
12:19, 21.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Панов призова всички членове на съвета да предоставят разпечатки, за да изчистят имената си, защото, по думите му, този път някой трябва да понесе отговорност. Ако това не стане до понеделник, Панов поиска и други магистрати да бойкотират заседанията. Според съдия номер едно изненадващата смяна на представляващия ВСС, е опит да се неглижира този скандал. Той коментира, че Висшият съдебен съвет е стигнал дъното и допълни, че отказва Димитър Узунов да го представлява, докато не покаже разпечатка на смс-ите и разговорите си от 14 януари преди обяд.



;
Лозан Панов - председател на ВКС: "Казвам, за мен, че е абсолютна арогантност и наглост в този момент да се сменя представляващия ВСС. Докато не се изясни кой е изпратил този смс и с каква цел го е изпратил до МС, какво се цели по този начин. Аз отказвам да участвам в заседанията на ВСС, докато този въпрос не се изясни. Не твърдя, че г-н Узунов е изпратил смс-а, казвам, че има подозрение за всеки един, който в този момент е гласувал за промяна на представляващия ВСС".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 220 камери наблюдават пловдивчани
Над 220 камери наблюдават пловдивчани
Студ в Китай
Студ в Китай