НОВИНИ

Панов: Трябва да има институционален контакт между премиер и председател на ВКС

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заяви, че не се е срещал с премиера Бойко Борисов от момента, в който беше номиниран, до избора му за поста. Повод за изявлението му станаха коментари на шефката на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова - че преди време на Панов, цитирам, "не му пречело да виси" пред кабинета на Борисов и да настоява за среща, а сега отричал тези контакти и разследвал кой от ВСС е пратил на премиера смс.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:42, 25.02.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Панов обясни, че се е срещал с Борисов, когато е бил кмет, и сега - по теми като конституционните промени и бюджета на съдебната власт.

Лозан Панов, председател на ВКС
"Дали трябва да има институционален контакт между премиера и председателя на ВКС, моето мнение е категорично - да, такъв контакт е абсолютно необходим".

Вече оттук-нататък тези контакти дали градират в разговори по дела или нещо друго, това вече е нередно. Подобно нещо с премиера не съм имал като контакти.

Председателят на Върховния касационен съд отказа да коментира твърденията на Яне Янев за групировка Кумовете в съдебната власт.

Лозан Панов, председател на ВКС
"От известно време насам думата реформа се замени и по-често срещаната дума е овладяване. Нека да използваме думата отвоюване, по-удачна е в конкретния случай. Няма да влизам в персонални конфликти с когото и да било, включително с премиерски съветник".

Панов очаква Висшият съдебен съвет да направи задълбочена проверка на твърденията на следователя Бойко Атанасов - за шпицкоманда в прокуратурата. Ако това не стане, по думите му, отново ще остане неприятен привкус за българското правосъдие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бенямин Нетаняху посрещна Бойко Борисов като скъп приятел в Израел
Бенямин Нетаняху посрещна Бойко Борисов като скъп приятел в Израел
Здравната карта няма да се отрази на Варна
Здравната карта няма да се отрази на Варна