НОВИНИ

Папа Франциск пристигна на дългоочаквано посещение в Колумбия

Папа Франциск пристигна на петдневно посещение в Колумбия снощи, за да подкрепи мирния процес в страната и усилията за национално помирение там. Посещението бе подготвяно няколко години и бе забавено заради проточилите се мирни преговори между правителството и бунтовниците, които все пак се увенчаха с успех.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
10:04, 07.09.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Светият отец бе топло посрещнат на военното летище в столицата Богота. Политици, участвали в мирните преговори, представители на коренното индианско население, дейци на културата и видни спортисти приветстваха високия гост. Танцьори изнесоха малък фолклорен спектакъл направо на пистата.

Папа Франциск: Много ви благодаря още веднъж! Благодаря ви за смелостта и куража! Не се съгласявайте щастието ви да бъде откраднато! Не допускайте да откраднат надеждата ви! Щастие и надежда за всеки! Мога ли да ви помоля за услуга? Молете се за мен, ще го направите ли? Бог да ви благослови и благодаря за това, много е красиво!
;

Франциск стисна ръцете на много посрещачи, сред които имаше инвалиди и жени, представени от държавната телевизия като жертви на прекратения въоръжен конфликт.

Папата ще отслужи литургия на открита сцена, на която се очаква да присъстват стотици хиляди. Мерките за сигурност за засилени.

Посещението бе подготвяно няколко години и бе забавено заради проточилите се мирни преговори между правителството и бунтовниците, които все пак се увенчаха с успех. Папата бе горещ привърженик на мирния процес и усилията за национално помирение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Том Форд откри Седмицата на модата в Ню Йорк
Том Форд откри Седмицата на модата в Ню Йорк
Лятна школа по антропология за студенти в Русе
Лятна школа по антропология за студенти в Русе