НОВИНИ

Папа Франциск призова за край на насилието във Венецуела

Папа Франциск призова днес да се сложи край на насилието във Венецуела и каза, че в мислите си е със семействата на жертвите на вълната от протести, разтърсващи латиноамериканската страна от три месеца насам, предаде Франс прес. В тях загинаха 89 души.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:22, 02.07.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
папа франциск призова насилието венецуела

"Призовавам за край на насилието и за мирно и демократично решение на кризата (във Венецуела)", каза папата в края на традиционната неделна благословия, която отправи на площад Свети Петър във Ватикана.

Вчера противниците на венецуелския президент Николас Мадуро отбелязаха три месеца от началото на почти всекидневните протести. В петък четири души починаха по време на демонстрации в Баркисимето, град на 350 километра западно от столицата на Венецуела Каракас.

;

Протестите са в контекста на икономическа криза в петролната страна, разорена от спада в цените на суровия петрол. Кризата доведе до галопираща инфлация и до сериозен недостиг на много продукти.

На няколко пъти папа Франциск изрази загриженост от случващото се във Венецуела, уверявайки в края на април, че Светият престол е склонен да се намеси, за да улесни разрешаване на кризата, но, при условие че има ясни условия за това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция е в плен на гореща вълна
Гърция е в плен на гореща вълна
Кметът на Асеновград призова съгражданите си да не допускат провокации
Кметът на Асеновград призова съгражданите си да не допускат провокации