Главата на Римокатолическата църква ще посети Францисканския манастир "Св. Елисавета" по време на официалната си визита в град Раковски на 6 май. Папа Франциск ще се срещне със сестрите-мисионерки и ще обядва в салона на манастира.

Раковски, Разград

Четирите сестри-мисионерки от францисканския манастир „Света Елисавета" в Раковски са силно развълнувани от дългоочакваното посещение на папа Франциск.

Сестра Елка, Францискански манастир „Св. Елисавета" - Раковски: Имаме какво да споделим заедно - ние с него и той с нас. Преди всичко радостта и вярата, че е с нас, идва да ни подкрепи в една малка католическа общност.
Сестра Лоренца Джирото, Францискански манастир „Св. Елисавета" - Раковски: За мен папата е представителя на Бог тук на земята. Вълнението от предстоящата ми среща с него е огромно. Най-вече бих поискала от него неговия благослов.

В манастира Светият отец ще си отдъхне и ще обядва след службата в енорийски храм „Пресвето сърце Исусово". По време на литургията 250 деца от региона ще получат своето първо причастие.

Сестра Елка, Францискански манастир „Св. Елисавета" - Раковски: Ние ще се погрижим за този обяд с помощта на доброволци, на няколко готвачи, които ще дойдат да ни помогнат. Папата е един семпъл човек и много скромен. Така че обядът е в неговия стил - семпъл и скромен.

В манастира и енорийската църквата текат освежителни дейности и ремонти. На монахините помагат и много от децата от Раковски.

Фабрика от Първомай шие знамето на Ватикана за посрещането на папата

Фабрика от Първомай шие знамето на Ватикана за посрещането на папата

Броени дни преди посещението на папа Франциск в Раковски, във фабриката за знамена в Първомай кипи усилен труд. Тук до средата на април трябва да бъда...