НОВИНИ

Папата отказа да отговори на обвиненията, че е прикривал сексуални посегателства

Папа Франциск отказа да коментира писмото на бивш високопоставен представител на Ватикана, в което той го обвинява, че от години е знаел за твърденията за сексуално насилие, извършвано от известен американски кардинал, но е приел оставката му едва преди месец.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:41, 27.08.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

В самолета, на връщане от посещението си в Ирландия, Светият отец заяви, че е прочел посланието от 11 страници, посъветва журналистите да направят същото и да преценят сами дали може да му се вярва. Появата на писмото точно в този момент накара мнозина да се замислят дали Папата не е обект на координирана атака от страна на твърдото традиционалистко ядро на Католическата църквата. А според американски и британски медии визитата му в Ирландия не е успяла да върне вярата на голяма част от разочарованите ирландци.

Папа Франциск: Няма да кажа една дума за това. Мисля, че посланието говори само за себе си и вие разполагате с достатъчен журналистически капацитет, за да си направите собствени заключения. Това е акт на доверие. След време, когато вие си направите изводите, може би ще говоря, но искам вие да си свършите работата професионално.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови американски санкции срещу Русия
Нови американски санкции срещу Русия
Увеличават се обирите на домове през отворени прозорци
Увеличават се обирите на домове през отворени прозорци