НОВИНИ

Парадът на Военоморските сили във Варна

Варна е другата важна точка на днешния празник. Парадът на военноморските сили се провежда там и това е естествено, защото корабите не могат да стигнат до центъра на София. На един от бойните ни кораби е Иво Никодимов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:33, 06.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

За Деня на храбростта на Морската гара акостира корабът "Решителни". Корабът е част от морския страж на България, каза Никодимов в пряко включване в обедните новини "По света и у нас". Симбиозата между корабите и вертолетите, които охраняват морската ни територия, видяхме и в рамките на предаването на БНТ за Гергьовския парад, припомни той.

- Интересното е, че все повече варненци и гости на Варна идват тук и се интересуват от кораба и за това какви са неговите способности да защити териториалната цялост на България, - каза Никодимов.

В същото време говорим и за актуалните проблеми на армията, за това че тя трябва да бъде преоборудвана и нейното преоборудване е част от мотивацията на младите хора да влязат в редиците на Българската армия.

Подп. Милен Хинтоларски: Искам в този хубав ден да пожелая мотивацията да бъде повишена не с нещо друго, не с битовизми, лично за мен е много важно обществото да има ясна визия за своя сектор сигурност и в частност за българската армия. Много ми се ще финансовите средства за тренировки, плаване, полети да бъдат значително увеличени".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на БНТ - в хеликоптера с българското знаме на парада
Екип на БНТ - в хеликоптера с българското знаме на парада
Частица от мощите на Свети Георги в Бургас
Частица от мощите на Свети Георги в Бургас