НОВИНИ

Аукционни къщи продават парчета от кралските сватбени торти

С наближаването на датата на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл интересът към всичко свързано с кралското семейство расте. А аукционните къщи продават дори стари парчета торта от предишни сватби.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:19, 04.05.2018
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Парче от сватбената торта на принц Чарлз и принцеса Даяна или от сватбата на Уилям и Кейт? Да, те са предмет на търговия в аукционни къщи. Нови пет парчета торта се очаква да бъдат продадени за стотици и дори хиляди долари всяко още следващия месец в Лас Вегас.

Мартин Нолан, изпълнителен директор на аукционна къща: Не всеки може да отиде на кралска сватба, затова по-добре да опита парче торта от събитието. Част от тортата се подарява на обществени личности. Например, когато Чарлз и Даяна сключиха брак, Даяна беше детска учителка и изпрати от тортата на своите 28 ученика. Някои от тях още пазят парченца, които днес струват много пари. Това е много интересно.

Цената на парче торта от кралската сватба през 1981 г. се оценява между 800 и 1200 долара. Частица от тортата на Уилям и Кейт аукционната къща е продала през 2014 г. на цена от 7500 долара.

На 19 май Меган и Хари са поканили повече от 600 гости, като около 200 ще присъстват на приема след церемонията. Колко от тях ще запазят парче торта, предстои да разберем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписка в Благоевград за референдум за и против въвеждане на еврото у нас
Подписка в Благоевград за референдум "за" и "против" въвеждане на еврото у нас
Спад в цените на зеленчуците преди Гергьовден
Спад в цените на зеленчуците преди Гергьовден