НОВИНИ

Парите от глоби за скорост ще се предоставят за камери в малките градове

Част от глобите на пътните нарушители ще се предоставят на общините за нови камери за засичане на скоростта, съобщи вътрешният министър Валентин Радев в Перник. Министърът разговаря с кметове от областта, които поискаха от ръководството на МВР повече униформени в малките населени места.

Николай Минков
от Николай Минков
20:42, 14.05.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Идеята част от глобите да бъдат дадени на общините за видеоконтрол е на премиера Борисов.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: В момента юристите на министерството работят върху това, дали и кога можем да преотстъпим част от парите, които събираме от пътно-транспортни произшествия да остават за населените места. И какви ще бъдат техните ангажименти - да поставят камерите, да ги купят или нещо друго, ще го изчистим точно как да стане.

Липсата на достатъчно полицаи в малките населени места продължава да бъде проблем в цялата страна, стана ясно от срещата на Валентин Радев с кметовете от Пернишка област.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Но дали ще бъдат повече или по-малко зависи от тази интерактивна карта на цялата държава и професионалното ръководство са решили, че там, че там ще са толкова полицаи в това населено място.

Според министър Радев липсата на полицаи може да се компенсира с технически средства, като даде за пример новия център за видеонаблюдение в Перник.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Повече камери, това означава по-малко личен състав, който се занимава с такова наблюдение да го пренасочим към други функции.

Над 50 са инсталираните камери на възлови места в Перник. Освен, че могат да засекат автомобила, те показват и неговия регистрационен номер. Камерите са от ново поколение, предават картина в тъмната част на денонощието и във всякакви метеорологични условия.

Вяра Церовска, кмет на Перник: Част от програмата включва и това, издирвани автомобили да бъдат маркирани и по този начин да се определи дали влизат или излизат от нашия град.

По-късно министър Радев и кметът на Перник Вяра Церовска се срещна със служителите на областната дирекция на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стачка на пилотите отмени днес 75% от полетите на „Брюксел еърлайнс“
Стачка на пилотите отмени днес 75% от полетите на „Брюксел еърлайнс“
Сепаратист е новият премиер на Каталуния
Сепаратист е новият премиер на Каталуния