Париж посреща Нова година със засилени мерки за сигурност. Тази вечер във френската столица ще бъдат разположени близо 12 000 полицаи, съобщиха местните власти. Освен полицаите на разположение ще бъдат още 6000 души, сред които пожарникари и служители на спешната медицинска помощ. Повече от 147 000 души са разположени по цялата страна, посочи френското вътрешно министерство.

© БТА

"Жълтите жилетки" обявиха, че ще излязат на демонстрации в новогодишната нощ. Движението посочи в социалната мрежа, че демонстрацията ще бъде "празнична и без насилие". Близо 9000 души са заявили във Фейсбук, че ще участват в демонстрацията.

Парижкият булевард "Шанз Елизе", където се очаква да има хиляди празнуващи, ще бъде изключително добре охраняван. Всеки желаещ да бъде на булеварда ще бъде подлаган на предварителна проверка. Забранено е носенето на стъклени бутилки и фойерверки.

Полицията използва сила и сълзотворен газ срещу "жълтите жилетки" в Париж

Полицията използва сила и сълзотворен газ срещу "жълтите жилетки" в Париж

Близо 40 000 демонстранти са излезли в цяла Франция за днешното, шесто издание на протестното движение "жълти жилетки". Участието е двойно по-малко о...