НОВИНИ

Паркирани коли запушват нов булевард

Неправилно паркирани автомобили пречат и застрашават движението по новата пътна отсечка, свързваща булевардите "Черни връх" и "Вапцаров", сигнализираха зрители на БНТ 2. Пробивът е отворен за движение преди около месец.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
18:49, 22.12.2015
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Новият пробив зад болница "Токуда" от скоро е пуснат за движение, но вече създава опасности от катастрофи. Причината – от двете страни на току-що пуснатата улица постоянно паркират коли и пречат на движението.

Маркировката за старата организация на движението очевидно обърква шофьорите и те паркират перпендикулярно на булеварда, а оттук започва новата маркировка с велоалеи от двете страни.

Всеки ден работещи в болницата и пациенти използва несъществуващия вече безплатен паркинга, с който са свикнали. Докато в двора на болницата спирането струва 2 лева на час. Въпреки че по улицата вече е разрешено движение в крайна сметка се оказа, че не е приета новата ѝ организация на движението. И затова пътна полиция няма право да глобява паркиралите коли.

"Обектът не е въведен в експлоатация все още. Предстои да се разгледа постоянна организация на движението от Комисията по транспорт и безопасност на движението", заяви Васил Начевски, директор "Транспортна инфраструктура" Столична община.

Въпреки че разрешаването на проблема изглежда предстоящо, всеки ден тук шофьори изпадат в критични ситуации в опит да паркират или да се включат в движението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигурността при доставките на електроенергия
Сигурността при доставките на електроенергия
Нови 13 камери ще следят за сигурността в град Банкя
Нови 13 камери ще следят за сигурността в град Банкя