НОВИНИ

Парламентарна анкетна комисия ще разследва сигналите на Николай Колев-Босия

Ще бъде създадена анкетна парламентарна комисия за разследване на сигналите на Николай Колев - Босия, съобщи след среща в дома на протестиращия председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 34-и ден продължава гладната стачка на поета, който поиска оставката на транспортния министър и разпускане на парламента.

Николай Минков
от Николай Минков
20:30, 16.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Повече от час председателят на парламента и вътрешният министър чакаха Никола Колев-Босия на среща в Народното събрание. След като стана ясно, че той се почуствал зле, те го посетиха в дома му, придружени от екип на правителствена болница.

Цвета Караянчева, председател на НС: Ние решихме с министър Радев да дойдем, за да му предложим да направим комисия в парламента от всички парламентарни групи, плюс негово участие и още хора, които той прецени.
Засега е в относително добро състояние. Помолих го да му сложим поне една система, за да го захраним, но той каза, че до четвъртък ще издържи.

Мандатът на комисията ще бъде едни месец. Тя ще провери сигнали за злоупотреба при издаване на шофьорски книжки и имало ли е упражняване на прекомерна сила от МВР в периметъра за охрана около парламента.

Валентин Радев- министър на вътрешните работи: Добрата новина е, че той се съгласи да ни даде шанс, дано цял месец ни даде и затова сме тук. Защото един човешки живот ще си отиде. Какво правим след това? Ще оправим държавата ли след това?! И затова дойдохме да го помолим.

По-рано днес на пресконференция гладуващият поет поиска президентът да свика общонационална кръгла маса, на която да се поставят проблемите на България, да се създаде програмен парламент и програмно правителство, които да изпълнят решенията на кръглата маса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Невропаралитичното вещество „Новичок“ може да е било във флакон парфюм
Невропаралитичното вещество „Новичок“ може да е било във флакон парфюм
Съдбата на премиера Тереза Мей се решава тази вечер в Лондон
Съдбата на премиера Тереза Мей се решава тази вечер в Лондон