НОВИНИ

Парламентът единодушно реши да създаде временна комисия за НДК

С пълно мнозинство от 189 гласа парламентът реши да създаде временна комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

bnt avatar logo
от БНТ
10:48, 29.06.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Жельо Бойчев, „БСП за България“: Г-жа Лиляна Павлова, която довчера беше принципал на НДК, твърди,че НДК се управлява лошо, липсва дисциплина, ред и не се спазват срокове. Досегашния ръководител на НДК Мирослав Боршош заявява: „Отказвам да подписвам обществени поръчки под натиск, провеждането на председателството е застрашено“. Това твърди той. Какво остава на българската опозиция при тези твърдения, освен да поиска анкетна комисия в българския парламент, за да проверим тези обстоятелства и факти?

Беше прието предложението на Павел Христов от ГЕРБ комисията да е на пропорционален принцип от 19 членове - осем от ГЕРБ, шест - от БСП, двама - от „Обединените патриоти“, двама - от ДПС и един - от „Воля“. В проекта на БСП се предвиждаше комисията да е на паритетен принцип - по двама депутати от всяка група.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Парламентарната група на ГЕРБ винаги е била за прозрачност и нашето политическо решение е да приемем вашето предложение. Това, което днес заявяваме категорично, и след вчерашно решение на парламентарната група, заедно с председателя на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, за нас водещо е правилото на прозрачността. Когато има теми, които са от широко обществен отзвук, да бъдат дискутирани и да подкрепяме всяка инициатива независимо от коя парламентарна група.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари от Пирогов извадиха 2-килограмов тумор от 50-годишен мъж
Лекари от "Пирогов" извадиха 2-килограмов тумор от 50-годишен мъж
Парламентът одобри заем от 200 млн.евро от европейската банка за развитие
Парламентът одобри заем от 200 млн.евро от европейската банка за развитие