Народното събрание да гласува отпадане на мораториума върху новите лекарства, заложен в бюджета на здравната каса за догодина.Това ще предложат от ГЕРБ на председателския съвет на парламента тази сутрин. Спешната поправка идва седмица след като парламента отхвърли президентското вето върху мораториума и на фона на недоволство от страна на пациенти. От ГЕРБ уточняват, че предлагат отпадането на мораториума, за да се спрат спекулациите, че онкоболни пациенти ще останат без лечение.

Планът на управляващите беше иновативните лекарства да се одобряват от специални комисии към здравното министерство. Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че е разговаряла с премиера Бойко Борисов с настояването мораторуима да отпадне и новите медикаменти да се финансират от здравната каса. По-късно от БСП обявиха, че са внесли предложението в деловодството на парламента.

ГЕРБ ще прегласуват мораториума върху новите лекарства

ГЕРБ ще прегласуват мораториума върху новите лекарства

ГЕРБ се отказа от мораториума върху новите лекарства. Председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов днес е разговарял по темата с...