НОВИНИ

Парламентът избра Бойко Атанасов за председател на КФН

Парламентът избра бившия шеф на НАП и бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов за председател на КФН. До необходимостта от нов председател се стигна, след като Карина Караиванова подаде оставка и от 1 март 2019 г. се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
09:46, 15.03.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
парламентът избра бойко атанасов председател кфн

Бойко Атанасов беше единственият кандидат за поста, като кандидатурата му бе предложена от ПП „Атака“.

Сред мотивите на партията за предложението е, че Атанасов е с 20 години професионален стаж, при който придобива ценен управленски опит, който го отличава като лидер със стратегическо мислене и като експерт с отлични познания в областта на данъчното и финансовото законодателство.

По време на изслушването си в Комисията по бюджет и финанси Атанасов очерта основните цели пред регулаторния орган – създаване на стабилен екип от професионалисти, изграждане на прозрачна и навременна комуникация с обществото и осъществяване на стриктен надзор на капиталовите пазари, застраховането и пенсионните фондове.

Според него, за да се постигнат посочените цели, Комисията трябва да се развива в следните основни насоки – управление на позиционирането и репутацията на КФН като стабилен, обективен и независим регулаторен орган, намаляване на административната тежест, защита на обществена интерес, създаване на предвидима регулаторна дейност и създаване на силен и мотивиран екип с най-високо ниво на експертиза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израелската армия нанесе въздушни удари по цели на Хамас в ивицата Газа
Израелската армия нанесе въздушни удари по цели на Хамас в ивицата Газа
МВнР: Няма данни за загинали български граждани при нападението в Нова Зеландия
МВнР: Няма данни за загинали български граждани при нападението в Нова Зеландия