Д-р Дечо Дечев е новият управител на Националната здравноосигурителна каса. Кандидатурата му събра повече от половината депутатски гласове в пленарната зала на Народното събрание, след като преди това беше одобрена и от Здравната комисия. Д-р Дечев има над 37 години опит, заемал е и редица управленски длъжности в системата на здравеопазването.

Дечо Дечев - избран за управител на НЗОК: Ако искаме да поставим в позиция на равнопоставеност всички потребители на системата, всички потребители на системата в един фонд осигурителен получават еднакво финансиране. Подчертавам финансиране, а не конкретни лекарства. В рамките на това финансиране, което покрива лечение, установено на база международни критерии, всеки един е в правото си да избере, дали ще получи покритото по международни критерии и правила лечение, или ще използва тази сума, към която да може да си доплати за терапия, която той предпочита.
Кандидатът за управител на НЗОК д-р Дечо Дечев беше изслушан в НС

Кандидатът за управител на НЗОК д-р Дечо Дечев беше изслушан в НС

Единственият кандидат за управител на Здравната каса представи визията си за управление на фонда пред здравната комисия в парламента. Според доктор Де...

© Христо Касабов / БТА