НОВИНИ

Парламентът избра нови зам.-председатели на Комисията за финансов надзор

Народно събрание избра Мария Филипова и Илиана Христова за зам.-председатели на Комисията за финансов надзор. Филипова ще отговаря за управление „Надзор на инвестиционната дейност“, а Христова за застрахователния надзор.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:57, 10.04.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
парламентът избра зам председатели комисията финансов надзор

Председателят на Комисията Бойко Атанасов обясни на депутатите, че изложи Мария Филипова е предпочетена заради над 10-годишния си в правната сфера, което е „предпоставка да притежава широки познания и опит в анализирането, проучването и предприемането на дейности относно новоприети регулации, оптимизиране на съществуващи закони и подобряване на административните процедури“. Председателят допълни още, че опитът на Филипова в държавната администрация в сферата на финансите, ще допринесе за успешното международно сътрудничество и обмена на добри практики в контекста на подготовката на България за присъединяване към Валутния механизъм II (ERM II).

Според Бойко Атанасов опитът и идеите на Илиана Христова са от ключово значение за справяне с последствията от фалита на застрахователна компания „Олимпик“, както и в изпълнение на обещанието за ограничаване и превенция на подобни случай в бъдеще. „За да се справим и със сериозното предизвикателство със системата "бонус-малус", на Комисията за финансов надзор е необходим твърдо отстояващ позицията си лидер, с ефективни комуникационни умения при дискусии с всички заинтересовани в процеса страни. Убеден съм в способностите на Илиана Христова, тъй като неведнъж е показвала качества при справяне с кризисни ситуации и навременна комуникация към всички заинтересовани лица“, допълни Атанасов.

След проведеното гласуване Мария Филипова и Илиана Христова положиха клетва пред депутатите и благодариха от трибуната за гласуваното им доверие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР залови 170 килограма кокаин, изплувал край Шабла
МВР залови 170 килограма кокаин, изплувал край Шабла
Отпускат 50 млн. лева за повишаване заплатите на медицинските сестри
Отпускат 50 млн. лева за повишаване заплатите на медицинските сестри