Главният секретар на МВР Младен Маринов информира депутатите за действията на полицията по случая Пелов. Според него към момента е рано да се говори има ли допуснати грешки по време на разследването.

От ляво поискаха изслушване и на вътрешния министър Валентин Радев, но управляващите обясниха, че министърът е в чужбина. Според БСП ръководството на МВР е абдикирало от своите ангажименти.

Вицепремиерът с ресор сигурност Красимир Каракачанов коментира, че полицията не може да се справи с престъпността без помощта на гражданите.

Без да влиза в детайли по разследването, главният секретар на МВР очерта пред депутатите случилото се снощи около престрелката и полицейските действия.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: По отношение на местонахождението на Пелов, всичките сигнали са проверявани със всички възможни способи, които позволява законът. Още в началото, когато той се отклони от затвора, са образувани две досъдебни производства, които са по отношение на бягството от затвора и на опита за убийство на надзиратели в затвора.

От ляво атакуваха МВР и заявиха, че след тежкия инцидент в Ботевград хората не могат да се чувстват сигурни.

Престрелка в центъра на Ботевград, две въоръжени лица, едното от които не отклонило се, а избягало от Централния софийски затвор, въоръжено, след стрелба, гонено от чистачката. Явно в Ботевград не е имало чистачка, за да ги спре снощи да се избият. Ръководството на МВР очевидно е абдикирало от своите ангажименти. Следват разстрел след разстрел.

Затворникът беглец Пелов бе убит в престрелка с криминално проявен в Ботевград

Затворникът беглец Пелов бе убит в престрелка с криминално проявен в Ботевград

При престрелка беше убит избягалият затворник Владимир Пелов. Tой беше разпознат по пръстовите отпечатъци. Убийството стана късно снощи в центъра на...

В кулоарите, Младен Маринов коментира, че е рано да се говори има ли грешки.

Младен Маринов, главен секретар на МВР: Грешки предполагам, че може да открие всеки, ние имаме принципи и начини на работа, винаги след като се случи нещо, което е тежко престъпление, ние правим анализ на всички действия и там, където имаме пропуски, съответно вземаме и мерки, но към момента още е рано.

Според бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е имало достатъчно оперативен контрол от страна на МВР в Ботевград. А мястото, където се е укривал Пелов, е било в общото полезрение на полицията, макар че не е стигнала до него.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Ние подкрепяме усилията, които са направили МВР, за да могат да реагират на всеки постъпил сигнал, и оперативната информация, която е постъпвала и е обработвана. Не бих могъл да коментирам дали има пропуски, пропуски можем да кажем, ако не бяха предприети никакви действия.
Премиерът Борисов отправи остри критики към МВР заради престрелката в Ботевград

Премиерът Борисов отправи остри критики към МВР заради престрелката в Ботевград

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към МВР по повод снощната престрелка в Ботевград. Пред журналисти той обясни, че е разговарял с всички п...

Красимир Каракачанов - вицепремиер и министър на отбраната: И най-силната полиция без помощта на гражданите не може да се справи с престъпния контингент. Министър Радев както виждате изпълнява програмата, с която беше избран за министър, над 1000 души са полицаите, които за една година постъпиха на работа. Но аз лично смятам, че не само бройката решава нещата.

Според Каракачанов, полицаите трябва да бъдат мотивирани, че държавата стои зад тях, а не зад престъпността.