НОВИНИ

Парламентът на Венецуела преустанови действията срещу президента Мадуро

Парламентът на Венецуела, контролиран от опозицията, преустанови действията по започване на процедура срещу социалистическия президент Николас Мадуро, обвиняван, че е отговорен за кризата в страната. Отменя се и планираният от опозицията протестен поход из Каракас до президентския дворец, който трябваше да последва вълната от масови протести и общата стачка в страната.

bnt avatar logo
от БТА
22:41, 01.11.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
парламентът венецуела преустанови действията президента мадуро

Решението е взето в момент, в който започва крехък диалог между правителството и опозицията с посредничеството на Ватикана.

"Нашето решение не е капитулация, а цели намирането на изход", подчерта председателят на парламента Хенри Рамос Алуп.

Вчера венецуелските власти освободиха петима противници на венецуелския президент. Това са Карлос Мело, Андрес Морено и Марко Трехо. Мело бе арестуван на 31 август от агенти на разузнаването, които го обвиниха в притежание на експлозиви. Морено и Трехо бяха задържани през септември заради направен от тях клип в подкрепа на опозиционна партия, призоваващ армията да помисли за кризата в страната - според властите призив за бунт. Освободени бяха и Коромото Родригес и Андрес Леон, арестувани съответно през май т. г. и през 2014 г. Според опозицията "политическите затворници" във Венецуела са над 100, но президентът Мадуро отрича изобщо да има такива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима загинаха при катастрофа край Бръшляница
Четирима загинаха при катастрофа край Бръшляница
Най-малко 10 души загинаха в пожар на петролен танкер в Пакистан
Най-малко 10 души загинаха в пожар на петролен танкер в Пакистан