НОВИНИ

Парламентът няма да заседава на първия учебен ден - 15 септември

Парламентът няма да заседава на първия учебен ден - 15 септември, петък, гласуваха депутатите. В началото на заседанието председателят на Народното събрание Димитър Главчев обяви, че такова е решението на председателския съвет.

парламентът заседава първия учебен ден септември
bnt avatar logo
от БНТ
10:20, 13.09.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

НС ще отработи петъчния ден с извънредно заседание във вторник /19 септември/, на което ще се проведе парламентарният контрол и разискванията по питане на левицата към министъра на земеделието Румен Порожанов.

ДПС предложи промените на първо четене в закона за местните данъци и такси с вносител Министерския съвет, които според проектопрограмата са за днешното заседание, да не бъдат обсъждани тази седмица като един от мотивите е, че Националното сдружение на общините няма категорично становище и е нужен дебат - мнозинството го отхвърли. Не беше прието и искането на БСП точката да бъде втора за утре.

За четвъртък като първо в дневния ред е ново обсъждане на промените в Закона за опазване на околната среда, върху които президентът наложи вето с указ от 7 август.

Парламентът започна работа с първо четене на изменения в Закона за храните по предложение на левицата въз основа на разпоредба от правилника на НС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празник на динения маджун в силистренското село Смилец
Празник на динения маджун в силистренското село Смилец
Западни издания: Мързеливите се надигнаха срещу трудовата реформа на Макрон
Западни издания: "Мързеливите" се надигнаха срещу трудовата реформа на Макрон