НОВИНИ

Парламентът обяви 19 октомври за Ден на българо-унгарското приятелство

Парламентът единодушно обяви 19 октомври за Ден на българо-унгарското приятелство. Предложението е на Валери Симеонов /Патриотичен фронт/, Джема Грозданова /ГЕРБ/, Иван Иванов /АБВ/, Милена Дамянова /ГЕРБ/ и Радослав Стойчев /"БСП лява България"/.

парламентът обяви октомври ден българо унгарското приятелство
bnt avatar logo
от БНТ
09:48, 15.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

На този ден Българската Православна Църква чества Св.Йоан Рилски, чийто свети мощи са били пренесени от София през 1183 г. от унгарския крал Бела III. В мотивите на вносителите се посочва, че така се дава възможност на тази дата да се провеждат ежегодно редица инициативи и прояви, които да показват общите моменти от нашата история, както и да се обсъждат позиции на двете държави по актуалните проблеми на съвремието, да се провежда културен обмен, да се реализират младежки инициативи.


Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане

В дневния ред са включени и разглеждането на доклади на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения за използване и прилагане на специални разузнавателни средства и достъп до данните по Закона за електронните съобщения през 2014 г. и през 2015 г., както и доклади на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в 43-то Народно събрание за периоди от декември 2014 г. до юни 2016 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията на остров Хиос използва сълзотворен газ срещу бежанците
Полицията на остров Хиос използва сълзотворен газ срещу бежанците
Голям протест на превозвачите ще блокира центъра на Букурещ днес
Голям протест на превозвачите ще блокира центъра на Букурещ днес