НОВИНИ

Парламентът с декларация в защита на българските превозвачи

Парламентът единодушно застана зад действията на българските превозвачи и с декларация настоя за действия от страна на гръцките власти. Декларацията във връзка със задълбочаващата се криза на границата беше приета със 186 гласа "за".

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:19, 19.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
парламентът декларация защита българските превозвачи

Депутатите не приемат блокирането на границата от гръцките фермери. Приканват гръцките власти да вземат мерки, настояват българските институции да продължат всички усилия този проблем да бъде разрешен. Призовават ЕС да вземе отношение и да започне наказателна процедура срещу Гърция заради това, което си позволяват и изразяват увереност в това, че няма да се допусне от гръцка страна кризата да влоши отношенията между държавите.

Ивайло Московски, министър на транспорта:
"Подиграват се брутално с близо, вече са сигурно 5000 или 6000 камиона. Имайте предвид, че ние задържаме с екипи във вътрешността на страната доста голяма част тежкотоварни превозни средства."
Даниел Митов, министър на външните работи:
"Трябва да преодолеем този проблем, без да се натрупват емоции и негативни последствия или това да води до ответни действия от наша страна, но аз няма как да не разбера нашите превозвачи. Не мога да не разбера и нашите фермери!"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ето защо Поли Генова
Ето защо Поли Генова
Тотална е блокадата на българо-гръцката граница
Тотална е блокадата на българо-гръцката граница