Трима министри от кабинета на Тереза Мей подадоха оставки в знак на несъгласие със стратегията за излизането на Великобритания от Европейския съюз. След като британският парламент реши да поеме контрола върху дневния ред за Брекзит, оставки подадоха министрите на индустрията, външните работи и здравеопазването. Утре британските депутати ще гласуват серии от алтернативни предложения за бъдещите отношения на Острoва с Брюксел.

Доколко това гласуване ще разплете ситуацията около Брекзит? Отговор на този въпрос от кореспондента на БНР в Лондон Веселин Паунов.

Утре предстои да се гласуват алтернативни планове - от оставане на Великобритания в ЕС, до напускане на общността без сделка за Брекзит или провеждане на втори референдум.

Важното е да се разбере дали в Камарата на общините има изобщо мнозинство по някакъв вариант, защото в случай, че такова няма, премиерът Тереза Мей може да върне нейния вариант за споразумение за Брекзит.

Гласуванията утре нямат обвързващ характер - правителството не е задължено да ги изпълни.

Наблюдатели обаче не изключват и варианта за провеждане на общи избори, ако не се стигне до единодушно решение по темата.

Заради Брекзит: Валят оставки на британски министри

Заради Брекзит: Валят оставки на британски министри

Трима държавни министри от кабинета на Тереза Мей подадоха оставки в знак на несъгласие със стратегията за излизането на Великобритания от Европейския...