НОВИНИ

Парламентът започна процедура за избор на нов управител на Здравна каса

Парламентът започна процедура за избор на нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това се налага след като миналата седмица досегашният управител Камен Плочев беше освободен предсрочно от Народното събрание заради обективна невъзможност да изпълнява задълженията си за срок по-дълъг от три месеца.

bnt avatar logo
от БТА
11:19, 27.06.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
парламентът започна процедура избор нов управител здравна каса

С 96 гласа "за", 6 "против" и 30 въздържали се депутатите приеха процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за нов управител, публичното оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по здравеопазването, както и процедурата за избор от Народното събрание.

Предложенията за кандидати за управител на Здравната каса могат да се правят от парламентарните групи до здравната комисия в 5-дневен срок от приемането на горепосочените процедурни правила, решиха депутатите.

;

Кандидатите се проверяват за принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. Резултатите от проверката ще бъдат публикувани на специализиран тематичен сайт на интернет страницата на Народното събрание.

След това процедурата предвижда изслушване на допуснатите кандидати, представили всички необходими документи, на открито заседание на парламентарната комисия по здравеопазването и гласуване по азбучен ред в пленарна зала. За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина при катастрофа между бус и ТИР в Габрово
Мъж загина при катастрофа между бус и ТИР в Габрово
Чешкият президент назначи второто правителство на премиера Бабиш
Чешкият президент назначи второто правителство на премиера Бабиш