НОВИНИ

Партиите масово залагат на спортисти, артисти и певци за следващия парламент

Основните съперници в предстоящите избори - БСП и ГЕРБ, заложиха на обновление в листите за депутати от гражданските квоти. Артисти, музиканти и спортисти ще привличат гласоподаватели и в други формации. Новите кандидат-депутати смятат, че има място и нужда от тях в политиката.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:39, 21.02.2017
Чете се за: 01:40 мин.
У нас

Нетрадиционни кандидатури срещу професионални политици. Така ще изглежда изборната битка в някои райони в страната. Хора, които досега са изразявали гражданска позиция, но без пряко участие в политиката, сега са съблазнени от нея. Перкусионистът и певец Калин Вельов влиза в надпреварата от ГЕРБ.

Калин Вельов - кандидат-депутат от ГЕРБ: - Свирещият депутат ли ще бъдеш, ако бъдеш избран? - Мога да бъда много шумен, ударните инструменти са много шумни".

С шум или без, Калин Вельов смята да прави промени в областта на културата. Една от тях е да има повече българска музика в медиите. Казва, че вече е набелязал и други болни теми от живота на артистите и музикантите.

Калин Вельов: "И театъра и киното и класическите музиканти, културните институти, ансамблите и т.н , така че има неща, които могат да се свършат реално, просто трябва да се свършат с бързи стъпки".

С амбиция да работи за подобряване живота на артистите и културния живот в България в листата на БСП влиза актрисата и певица Нона Йотова.

Нона Йотова, кандидат-депутат на БСП: "Аз нямам никакво намерение да напускам сцената, сцената е моят живот".

Нона Йотова влиза в политиката, номинирана от младежката организация в района и приема доверието на младите за голяма отговорност.

Нона Йотова: "Прави са хората да казват, че им е омръзнало от едни и същи лица, едни и същи неща. На мен това ми харесва, че тук наистина може да се случи промяна, аз съм за тази промяна".

Своето ново попълнение от музикалните редици Светльо Витков, вокалист на Хиподил, излъчиха и Реформаторите.

И ГЕРБ и БСП включват в надпреварата и известни генерали. ГЕРБ залагат на пилот на изтребител, бивш шеф на ВВС и началник на отбраната генерал Константин Попов. В БСП са избрали генерал Боян Ставрев да попълни редиците. Последните 8 години той е бил командир на Националната гвардейска част.

Хора, отдадени на спорта, също са в листите на отделни партии. Параолимпиецът Михаил Христов, световен шампион на дълъг скок, сам отишъл в БСП. Определят го като момчето, което може да се надбягва с машините. В ГЕРБ пък се доверяват на кикбоксьора Владимир Вълев-Питбула от Варна - световен шампион и майстор на спорта.

;

Футболист и запален алпинист е в листата на "Обединените патриоти". Йордан Грозданов от 12 години приема алпинизма като начин на живот.

Йордан Грозданов - "Обединени патриоти НФСБ, Атака, ВМРО": "Лесен връх няма, всички са трудни".

Изкачил е много високи върхове и смята да използва способността си на концентрация, която е научил там и в политиката, и да се посвети на спортните проблеми.

Йордан Грозданов - "Обединени патриоти НФСБ, Атака, ВМРО: "Мисля, че мога да бъда много полезен, защото знам почти всички проблеми на спорта. Свикнал съм вече да се прицелвам в точно определена точка и да се фокусирам, когато искам нещо да свърша, защото иначе се разпиляват усилията".

С такива имена в надпреварата остава любопитството дали известността им няма да направи така, че да се случи частично мажоритарен вот, който така и не беше заложен в закона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Психично болен мъж тормози цял блок във Варна
Психично болен мъж тормози цял блок във Варна
Предизборни искри между БСП и ГЕРБ за присъствие на НАТО в Черноморския регион
Предизборни искри между БСП и ГЕРБ за присъствие на НАТО в Черноморския регион