НОВИНИ

Партия АБВ настоява за въвеждане на необлагаем минимум

Партия АБВ настоява за въвеждане на необлагаем минимум поне до нивото на минималната работна заплата, както и 5-процентно ДДС за стоки от първа необходимост. От партията стартират серия от дискусии и срещи с работодатели и синдикати за постигане на справедлива данъчна система.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:58, 09.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според АБВ България е единствената страна в ЕС без диференцирани ставки на данък добавена стойност за определени категории продукти и единствената, в която в последните 5 години разликата между доходите на най-бедните и на най-богатите е над 8 пъти.

Румен Петков - председател на АБВ: Когато планираш бюджета така, че да имаш излишък, се биеш в гърдите, че имаш излишък. Когато искаш да кажеш на 800 000 българи, които живеят под прага на мизерията, не на бедността , че искаш да се грижиш за тях - ти ще сложиш 5 % на лекарствата , на млечните продукти от български произход , на хляба и на тетрадките и учебниците.

От АБВ продължават да настояват за оставката на шефа на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев заради пълния провал , според тях в работата на ведомството , заради избиването на 4200 глави дребен рогат добитък в Странджа на базата на незаконна негова заповед и катастрофалния резултат за региона от неадекватните действия на агенцията. Във връзка с исканата оставка и предложенията на партията за промяна в работата на агенцията, от АБВ ще имат среща със земеделския министър Румен Порожанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският посланик в ООН подаде оставка
Американският посланик в ООН подаде оставка
БСП започна поредица от срещи на тема здравеопазване
БСП започна поредица от срещи на тема здравеопазване