НОВИНИ

​Партия "Воля" няма да подкрепи вота на недоверие

Партия "Воля" няма да подкрепи вот на недоверие към правителството за корупцията. Това стана ясно след среща с преговорния екип на БСП.

bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 09.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От партията на Веселин Марешки заявиха, че имат сходно мнение с левицата колко е сериозен проблемът с корупцията у нас. Не смятат обаче, че трябва да участват в празно говорене по темата в пленарната зала.

Освен това не считат за нормално внасяне на такъв вот преди коледните празници и в навечерието на европредседателството.

Според БСП, вотът не е безсмислен, защото определя кой подкрепя правителството на Борисов и кой е опозиция. Според "Воля" обаче, мнозинството от хората не искат нови предсрочни избори.

Веселин Марешки, председател на "Воля" - Ако няма някакви тежки корупционни схеми, някаква друга дейност, извършена от правителството, която да провокира такива избори, ние считаме, че тези избори могат да бъдат най-рано след евроизборите, които ще покажат нагласите на обществото одобряват ли политиката на това правителство или искат други формации да вземат властта.
Жельо Бойчев, зам.-председател на ПГ на БСП за България: Вотът на недоверие по темата борба с корупцията поставя една разделителна линия кой иска промяна истинска, кой иска смяна на модела на управление на страната и кой е запазване на това статукво, което продължава да ограбва всеки един български гражданин.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отстранените каталунски министри пред върховния съд на Испания
Отстранените каталунски министри пред върховния съд на Испания
Започна ремонтът на Младежкия дом във Варна
Започна ремонтът на Младежкия дом във Варна