НОВИНИ

​Партия "Воля" ще си сътрудничи с групата "Европа на нациите и свободите"

Партия "Воля" ще си сътрудничи с групата "Европа на нациите и свободите" - обяви в Брюксел председателят на "Воля" Веселин Марешки. Партията ще се стреми на изборите за Европейски парламент догодина да спечели 2 или 3 места, които ще бъдат част от групата на "Европа на нациите и свободите". В момента в нея членуват 37 евродепутати от френския "Национален фронт" на Марин Льо ПЕН, холандската Партия на свободата на Герд Вилдерс, Партията на свободата на Австрия и италианската Северна Лига.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:42, 01.03.2018
9613
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Веселин Марешки - председател на партия "Воля": "Радвам се, че европейските патриоти припознаха нас като българската патриотична формация и предпочетоха сътрудничеството с нас. В Германия нашите партньори са вече втора политическа сила, в Австрия са в правителството, очакваме в Италия да победят. Много е вероятно на следващите европейски избори нашите партньори да бъдат от водещите в Европа".

Джейн Аткинсън - заместник-председател на групата "Европа на нациите и свободите" в ЕП: "Ню Йорк Таймс" описа господин Марешки като българския Тръмп, защото е бизнесмен. Той създава работни места, разбира бизнеса. Именно данъците, които бизнесът и хората плащат, определят какво ще правим - дали ще има пари за здравеопазване или образование. Много е освежаващо да имаме бизнесмени тук в Европарламента".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградите Златна мартеница за принос към българския бизнес
Връчиха наградите "Златна мартеница" за принос към българския бизнес
​Премиерът Бойко Борисов участва в третия икономически форум в Делфи
​Премиерът Бойко Борисов участва в третия икономически форум в Делфи